Op zoek naar een nieuwe vloer? Zo kies je de beste vloer!

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in de woonkamer? Of wordt het tijd om jouw kantoor vloer te vervangen? Het kan erg overweldigend zijn op het moment dat je op zoek gaat naar een nieuwe vloer. Zoveel keus en aanbod. Wat moet je kiezen? In deze blog geven wij jou een aantal tips om de beste vloer te kiezen voor jouw huis of kantoor!

Tips voor het kiezen van een vloer

1. Als eerste is het belangrijk een vloer te kiezen die bij de stijl van jouw huis of kantoor past. Bij een modern interieur staat een betonnen of laminaatvloer mooi. Maar je kan beter voor een houten of marmeren vloer gaan als je voor een klassieke uitstraling wilt gaan.

2. Ten tweede is het essentieel om rekening te houden met de ruimte. Ben je op zoek naar een vloer voor in de badkamer? Dan kun je beter gaan voor een betonnen of tegelvloer vanwege de waterbestendigheid van de vloer. Voor een slaapkamer zou vloerbedekking of tapijt weer een betere optie zijn.

3. Ten derde moet je voor jezelf nadenken hoeveel tijd en moeite je kwijt wilt zijn aan het onderhoud van jouw vloer. Wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan kan een laminaatvloer een goede optie zijn. Vind je het niet erg om een vloer te onderhouden? Dan zou een houten vloer een prima optie zijn.

4. Ten vierde moet je goed nadenken over de kosten. Vloeren kunnen erg variëren in prijs. Hier is het handig om vooraf te weten wat jouw budget is. Hout en marmervloeren zijn bijvoorbeeld erg prijzig en laminaat- en vinylvloeren daarentegen weer niet.

5. Als laatste is de duurzaamheid van belang. Sommige vloeren kunnen jarenlang meegaan terwijl andere na enkele jaren aan vervanging toe zijn. Zo zijn betonnen en tegelvloeren goed bestand tegen slijtage terwijl tapijt en vinylvloeren hier minder goed bestand tegen zijn.

Soorten vloeren

· Houten vloeren zijn het meest populair vanwege de natuurlijke uitstraling en duurzaamheid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout en afwerkingen. Denk aan hout, eiken of walnoot. Maar ook visgraatvloeren, mozaïek of Hongaarse punt vloeren.

· Laminaatvloeren zijn een goedkoper alternatief voor houten vloeren. Net zoals houten vloeren is laminaat in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar. Het is een duurzame soort vloer die lang meegaat en bestand is tegen krassen en vlekken.

· Tegelvloeren zien we voornamelijk terug in badkamers, keukens en andere natte ruimtes. Dit komt dat tegelvloeren erg waterbestendig zijn. Ze zijn verkrijgbaar in vele verschillende materialen zoals keramiek, porselein en natuursteen.

· Betonnen vloeren worden steeds populairder de minimalistische uitstraling en duurzaamheid. Ze zijn in vele kleuren en afwerkingen verkrijgbaar.

· Vloerbedekking is zacht en warm wat een comfortabele uitstraling geeft. Ze zijn beschikbaar in vele kleuren en materialen. Denk bijvoorbeeld aan nylon, wol en synthetisch.

Naast de bovengenoemde vloeren zijn er uiteraard nog meer soorten vloeren om uit te kiezen. Elke vloer heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen, maar ook een eigen stijl en budget.

Vloer gekozen?

Kom je er nog niet helemaal uit? Of heb je eindelijk een keuze kunnen maken en ben je op zoek naar een vloerenlegger? Dan ben je bij World of Floors aan het juiste adres! Wij helpen jou graag bij het geven van advies of komen jouw vloer installeren! Neem een kijkje op de website of neem  contact met ons !

Instagram

Facebook

Wij leiden vakmensen op! Lijkt het jou leuk om een kijkje te nemen in dé WERELD VAN VLOEREN? Neem contact met ons op!


sbb-beeldmerk