PVC of tapijt?

Tapijtvloeren of PVC? Ontdek welke vloer het beste bij jou past! Bij World Of Floors hebben we keuze uit verschillende vormen van PVC- en tapijtvloeren, maar welke past nou het beste bij jou en jouw behoeftes? Lees hier over de verschillen tussen de vloertypes zodat jij een juiste beslissing kan maken. 

Comfort

Tapijtvloeren staan bekend om hun zachte en comfortabele textuur. Ze bieden een warme en knusse ondergrond waarop je kunt lopen, spelen of ontspannen. Tapijt absorbeert schokken en vermindert de belasting op gewrichten, waar het ideaal is voor gezinnen met kinderen of mensen die graag op hun blote voeten lopen. PVC-vloeren daarentegen bieden een stabiele en stevige ondergrond, vergelijkbaar met harde vloeren. Ze zijn stabiel en sterk, maar missen de demping en zachtheid van een tapijt. 

Onderhoud

Op het gebied van onderhoud zijn PVC-vloeren over het algemeen eenvoudiger te reinigen en te onderhouden dan tapijtvloeren. PVC-vloeren zijn bestand tegen vlekken en gemakkelijk af te nemen met een vochtige doek of een dweil. Tapijtvloeren daarentegen hebben meer aandacht nodig als het gaat om reinigen. Regelmatig stofzuigen en professionele dieptereiniging zijn nodig om ze schoon en fris te houden.

Geluidsabsorptie

Tapijtvloeren staan bekend om hun uitstekende geluidsabsorptie. Ze dempen het geluid van voetstappen, stemmen en andere omgevingsgeluiden, waar ze perfect zijn voor woningen met meerdere verdiepingen, appartementen of ruimtes waar rust en stilte belangrijk zijn. PVC-vloeren hebben van nature een hogere geluidsoverdracht en kunnen meer geluid weerkaatsten, tenzij er extra maatregelen worden genomen, zoals het plaatsen van geluiddempende ondervloeren. 

Prijs

Op het gebied van prijs kunnen tapijtvloeren en PVC-vloeren variëren, afhankelijk van het gekozen materiaal, de kwaliteit en de installatiekosten. Over het algemeen zijn PVC-vloeren vaak iets duurder in vergelijking met tapijtvloeren. Het is echter wel belangrijk rekening te houden met de levensduur van de vloer en de kosten op lange termijn, aangezien PVC-vloeren gaans langer meegaan en minder onderhoud vereisen dan tapijten, en tapijtvloeren eens in de zoveel tijd een dieptereiniging nodig hebben waar ook enige dure kosten aan verbonden zijn. 

Keuze tussen PVC en tapijt

Bij het maken van een keuze tussen tapijtvloeren en PVC-vloeren is het belangrijk om je persoonlijke behoeften en voorkeuren in overweging te nemen. Overweeg het comfort, het onderhoud, de geluidsabsorptie en de prijs bij het nemen van de beslissing. Of je nu kiest voor het zachte en comfortabele gevoel van tapijt of de duurzaamheid en eenvoud van PVC., beide vloertypes hebben unieke voordelen die kunnen bijdragen aan een prachtige en functionele ruimte in jouw huis. 

Mocht je nou vragen hebben of niet zeker weten wat het beste bij jou past kun je altijd contact met ons opnemen zodat wij jou kunnen helpen bij het maken van de beste keuze voor jou.