Wat is een visgraatvloer precies?

Een visgraatvloer is tegenwoordig helemaal in! Het is een tijdloze en klassieke vloerstijl die al vele jaren zijn plek heeft veroverd in huizen over de hele wereld. De vloer heeft zijn naam te danken aan de manier van leggen. De houten vloer wordt namelijk in de vorm van een ‘visgraat’ gelegd. Wie deze vloer in huis haalt, tovert zijn huis om in een warm en luxe paradijsje. Wil jij meer weten over de visgraat vloer? Lees dan vooral verder!

Waar komt de visgraatvloer vandaan?

De visgraatvloer is een vloerstijl die al eeuwenlang bestaat. De romeinen legde al houten vloeren in een visgraatpatroon en deze stijl werd later ook populair in de kastelen van Europa in de Middeleeuwen. In de 17e eeuw werd de visgraatvloer een echte trend in de Franse paleizen van Lodewijk XIV. Tegenwoordig zijn visgraatvloeren opnieuw erg populair. Vaak worden ze gebruikt in moderne interieurs om een klassieke touch toe te voegen aan een strakke, moderne inrichting.

Hoe wordt een visgraatvloer gemaakt?

Visgraatvloeren worden gemaakt van massief hout of laminaat. De houten planken worden in stukken gezaagd die vervolgens in een visgraatpatroon worden gelegd. Het is een arbeidsintensief proces en vereist veel aandacht voor detail. De planken worden zorgvuldig gezaagd en geschuurd, zodat ze perfect passen bij de andere delen van de vloer. Vervolgens worden de delen gelegd in een patroon van ‘visgraat’, waarbij elke plank een hoek van 45 graden maakt ten opzichte van de andere planken. Dit patroon wordt dan vastgelijmd op een ondervloer.

Hoe onderhoud je een visgraatvloer?

Visgraatvloeren zijn relatief eenvoudig te onderhouden. Regelmatig stofzuigen of vegen met een zachte bezem helpt vuil en stof te verwijderen en houdt de vloer fris. Het is ook belangrijk om de vloer af en toe te dweilen met een speciale houtreiniger om de vloer in goede conditie te houden. Dit doe je met een microvezel doek en een klein beetje water. Bij gebruik van te veel water kan de vloer kromtrekken. Dus gebruik vooral niet te veel! Tot slot is het verstandig de vloer periodiek te behandelen met olie of was om de vloer te beschermen en voeden.

Waarom jij voor een visgraatvloer zou moeten gaan

Een van de grootste voordelen van visgraatvloeren is hun tijdloze uitstraling. Een visgraatvloer past in vrijwel elk interieur, van modern tot klassiek. Het geeft een ruimte een warme en gezellige uitstraling en is daarbij erg duurzaam. Visgraatvloeren zijn gemaakt van massief hout, wat betekent dat ze jarenlang meegaan en er na verloop van tijd alleen maar beter uit gaan zien. Een ander voordeel van visgraatvloeren is dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn zo als je hierboven hebt gelezen.

Op zoek naar een nieuwe visgraatvloer?

Wil jij binnenkort een nieuwe vloer laten leggen? Of wil jij ook een mooie visgraatvloer? Bij World of Floors helpen wij jou hiermee graag verder! Van woningen tot aan kantoorrenovatie. Wij gaan geen uitdaging uit de weg. Neem snel een kijkje op onze website of neem contact met ons op!

Uw idee is onze uitdaging!


Instagram


Facebook

Wij leiden vakmensen op! Lijkt het jou leuk om een kijkje te nemen in dé WERELD VAN VLOEREN? Neem contact met ons op!


sbb-beeldmerk