Welke vloer past het beste bij jou?

Of je nu opzoek bent naar een vloer voor je woning of kantoor, het is belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Weet jij nou nog niet zo goed wat er bij jou past? Lees hier dan overal onze vloeren en wat ze kunnen doen voor jouw woning of kantoor!

Tapijt

Tapijt biedt een zachte en comfortabele ondergrond om op te lopen, zitten of spelen. Het voelt warm en gezellig aan, waar het ideaal is voor slaapkamers, woonkamers en andere kamers waar je comfort en warmte belangrijk vindt. Onze tapijten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen waar je jouw gewenste sfeer kan creëren.

Een tapijt biedt grip waar uitglijden veel meer voorkomen wordt. Dit maakt het een geschikte vloerbedekking voor gezinnen met kinderen of ouderen die wat meer stabiliteit nodig hebben. Tapijt helpt om geluid te dempen en echo’s te verminderen, hier is het een goede keuze voor ruimtes waar geluidsabsorptie gewenst is zoals in de slaapkamer of speelkamer.

Ondanks de vele voordelen van tapijt is het belangrijk om te onthouden dat tapijt enige mate van onderhoud vereist. Het is belangrijk om regelmatig te stofzuigen en één keer in de zoveel tijd professioneel te laten reinigen om het tapijt schoon en fris te houden. Ook moet je rekening houden met mogelijke vlekken aangezien die moeilijker uit tapijt gaan. Als laatst is het ook belangrijk rekening te houden met allergenen als er mensen in uw huis zijn met allergieën.

PVC vloeren

Een pvc vloer is een vloer die bij veel mensen past vanwege de vele opties en voordelen die het biedt. PVC vloeren zijn heel erg duurzaam en slijten niet snel, ze blijven lang mee gaan en gaan goed om met dagelijks gebruik. Ook zijn PVC vloeren water bestendig wat betekent dat ze voor vele ruimtes geschikt zijn en makkelijk te onderhouden en schoon te maken.

PVC heeft vaak ingebouwde geluiddempende eigenschappen, waar ze meehelpen aan geluidsreductie in de ruimte. Dit kan vooral handig zijn als je in een appartement woont of als geluidsisolatie belangrijk voor jou is. Dit soort vloeren zijn verkrijgbaar in een breed assortiment aan designs en kleuren. Hier kun je de gewenste sfeer en uitstraling die bij jouw interieur past vinden. Als je opzoek bent naar een vloer met veel ontwerp mogelijkheden, is PVC een goede keuze.

Soorten vloeren en hun stijl

Visgraatvloer: visgraatvloeren hebben een klassieke en elegante uitstraling die een beetje luxe aan je interieur kan toevoegen. Wil je een tijdloze en verfijnde uitstraling? Dan kan een visgraatvloer een goede keuze voor jou zijn. Het patroon kan de illusie van ruimte en diepte creëren, vooral in kleine ruimtes. Een visgraatvloer past goed bij verschillende interieurstijlen, waaronder klassiek, traditioneel, modern en Scandinavisch. Het enige waar je goed op moet letten is dat de kleur aansluit bij de elementen van het interieur.

Betonlook: een PVC betonlook heeft een strakke en eigentijdse uitstraling, wat past bij moderne interieurs. De betonlook is een vloer die een minimalistische en industriële look afstraal. PVC beton is verkrijgbaar in verschillende tinten en afwerkingen waar er een grote hoeveelheid keus is. Ook kun je tinten en texturen combineren voor jouw gewenste resultaat. 

PVC standaard: houtlook vloeren zijn ontworpen om de warmte en uitstraling van echt hout na te bootsen. Ze bieden een natuurlijke en authentieke uitstraling, waar de ruimte een gezellige en rustieke sfeer krijgt. Als je houdt van de uitstraling van houten vloeren met de praktische voordelen van PVC kan een houtlook vloer een goede keuze zijn.

Bij World of Floors is onze streven om jou de perfecte vloeroplossing te bieden. Heb jij nou een beetje een idee van wat je wilt, of niet? Neem in beide gevallen even een kijkje op onze website voor inspiratie. Neem ook gerust contact met ons op bij interesse zodat wij jou verder kunnen helpen.