Wij leggen in 5 stappen uit hoe je een vloer legt!

Het leggen van een vloer is een belangrijk onderdeel van elke bouw- of renovatieklus. Het is een tijdrovend proces dat zorgvuldig moet worden uitgevoerd om een mooi en duurzaam resultaat te bereiken. Wij geven je 5 stappen voor het leggen van een vloer.


Stap 1: Voorbereiding van de ondergrond

Voordat je begint met het leggen van de vloer, moet je de ondergrond voorbereiden. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak, schoon en droog is. Eventuele oneffenheden moeten worden verwijderd en de ondergrond moet volledig stofvrij zijn. Als je een betonnen ondervloer hebt, kan het nodig zijn om deze te egaliseren om een vlak oppervlak te creëren.


Stap 2: Leggen van ondervloer

Het is raadzaam om een ondervloer te leggen om de vloer te beschermen en om eventuele oneffenheden op te vangen. Er zijn verschillende soorten ondervloeren beschikbaar, zoals foam, rubber en kurk. Afhankelijk van het type vloer dat je gaat leggen, moet je een geschikte ondervloer kiezen. Wij zijn gespecialiseerd in PVC vloeren. De PVC vloeren zijn op dit moment zeer populair.


Stap 3: Leggen van de vloer

Nu kun je beginnen met het leggen van de vloer. Als je een houten vloer gaat leggen, begin dan met het plaatsen van de eerste rij planken tegen de muur. Zorg ervoor dat de planken goed aansluiten en niet overlappen. Bevestig de planken met nagels of schroeven en werk dan verder met de volgende rijen planken. Herhaal dit totdat de hele vloer is gelegd. Als je een laminaatvloer gaat leggen, begin dan ook met het leggen van de eerste rij planken tegen de muur. Plaats afstandshouders tussen de planken en de muur om ruimte te creëren voor eventuele uitzetting. Klik vervolgens de volgende rijen planken in elkaar en werk zo de hele vloer af.


Stap 4: Afwerking van de vloer

Als de vloer is gelegd kun je beginnen met de afwerking. Als je een houten vloer hebt gelegd kun je de vloer schuren en lakken of oliën om de vloer te beschermen en een mooie afwerking te geven. Als je een laminaatvloer of tapijttegels hebt gelegd, hoef je geen extra afwerking aan te brengen..


Stap 5: Reiniging en onderhoud

Tot slot is het belangrijk om bij het leggen van de vloer de vloer goed schoon te maken. Verwijder eventuele restjes en stof en zorg ervoor dat de vloer volledig droog is voordat je hem in gebruik neemt. Voor het onderhoud van de vloer kun je regelmatig stofzuigen en dweilen om de vloer schoon en glanzend te houden.

Wij van World of floors hebben meerdere specialisten op het gebied van vloeren leggen. Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je graag meer weten over welke vloeren wij verkopen? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op.

Instagram

Facebook

Wij leiden vakmensen op! Lijkt het jou leuk om een kijkje te nemen in dé WERELD VAN VLOEREN? Neem contact met ons op!


sbb-beeldmerk